UGLY KID JOE

Ugly Kid Joe dukket opp med et brak i 1991, og holder fortsatt den dag i dag rekorden for mestselgende debut-EP med over en million solgte kopier av "As Ugly As They Wanna Be". Det LA-baserte bandet valgte navnet sitt som en parodi på bandet "Pretty Boy Floyd", og ble kjent for en kombinasjon av satire og heavy metal. Ugly Kid Joe hadde sine aller største hits med "Neighbor" i 1991 etter å ha blitt promotert av "Beavis & Butthead", "Everything about you" i 1992, en låt som inkluderte "Pat" fra Saturday Night Live og ble brukt i TV-serien Waynes' World, og sist men ikke minst den svært godt kjente coverversjonen av Harry Chapins låt "Cats in the cradle" i 1993. En låt som slo særdeles godt an i Norge, og fortsatt jevnlig spilles på norsk radio.

Ugly Kid Joe ble entusiastisk omfavnet av både fans, kritikere, rockemagasiner, prisutdelere og andre band og musikere i årene etter at de slo gjennom. De turnerte med og åpnet for band som Ozzy Osbourne, Def Leppard, Bon Jovi, Van Halen og Black Sabbath, og hadde stor suksess, spesielt i Europa, helt til 1996 da plateselskapet Mercury ikke lenger var interessert i å promotere dem. I 1997 ble bandet offisielt oppløst, og det ble stille helt til 2005 da en tidligere unreleased video av låta "Bicycle Wheels" ble offentliggjort på et UKJ-forum. i 2007 dukket bandet offisielt opp på MySpace, og etterhvert begynte fans å publisere gamle klipp på YouTube.

Sommeren 2010 var bandet offiselt gjenforent med orgiginal lineup, og i 2012 kom en ny EP kalt "Stairway to Hell", og Ugly Kid Joe spilte på masse festivaler i Europa, blant annet den for oss velkjente Sweden Rock Festival. De åpnet også for både Guns 'n Roses og Alice Cooper samme året, og fulgte opp med en tour sammen med Skid Row i 2013. Gjennom crowdfunding ble 2015-albumet "Uglier Than They Used To Be" finansiert, og det blir spennende for oss å se om de faktisk er styggere, eller om Beavis hadde rett i 1991 da han uttalte at "He's not even that ugly". Det blir i alle fall fryktelig gøy å se dette bandet i aksjon!

← TILBAKE TIL ARTISTER