rolffa.jpg

 

ROLFFA

Vi vet at våre mest trofaste midnattsrockere hvert eneste år ønsker seg lokal musikk, samisk musikk, musikk de kjenner og musikk de forbinder med god stemning og gode minner. Vi regner derfor med at når vi forteller at publikumsfavoritten Rolffa står på 2018-plakaten, gjør vi mange glade! Velkommen tilbake, til de helt unike partyjoikerene! Her er bandet som får publikum til å hoppe, synge, danse, gråte, rope og ikke minst – joike! Rolffas musikk beskrives som å tilhøre sin helt egen sjanger, partyjoik, som defineres av nettstedet Rockipedia som å være en saling blandig av country, reggae og joik. Vi bryr oss ikke så mye om definisjoner, men definerer helt klart Rolffa som landets desidert beste joikeband!
Er du med? Er DU med?

For de som ikke kjenner til bandet Rolffa fra før, er dette et band som ble født våren 2006 i Karasjok da frontmann Rolf Morten Anti Amundsen komponerte, skrev og spilte inn låten «Partyjoik» i sitt egen garasjestudio. Her fortsatte han, sammen med bandmedlem Nils Mikael Hætta Hansen, å produsere en hel rekke med låter som de delte gratis på bandets hjemmeside, noe som førte til helt utrolig mange nedlastninger og en kjempepopularitet helt uten plateselskap eller annen promotering enn jungeltelegrafen og deling av musikken som spredte seg til hele landsdelen. Rolffas musikk kunne høres på enhver fest, ut av bilstereoer, og fra utallige campstereoer i Midnattsrockens egen camp. Det er helt magisk å observere hva som skjer når noen setter på Rolffas musikk på fest; alle kjenner prosedyren – opp å synge, joike og feire!
Bandets debutplate kom i 2008, og heter ikke overraskende «Partyjoik», og denne sommeren turnerte de land og strand rundt med et gigantisk 11-manns ensemble, i tillegg til å gjøre felleskonserter med Doulva Duottar blant annet her på Midnattsrocken.
Da Rolffa i 2010 deltok i NRK Urørts konkurranse om å lage den beste coveren av Kaizers Orchestras da uutgitte låt «Hjerteknuser» og tok andreplass og fikk tillatelse fra Kaizers til å gi ut låten ekploderte bandets popuaritet, ble låten ble omfavnet av absolutt alle. Sangen kunne høres overalt; på radio, på uteseteder, på fester og i absolutt alle situasjoner.
I 2013 ble de tildelt dobbelt gulltrofè for 1,5 millioner streams av nettopp «Hjerteknuser» og også singelen «Toppløs».
Rolffa har siden debuten gitt ut flere album, singler og EPer, spilt konserter til fulle hus, vunnet den samiske utgaven av Melodi Grand Prix, Sami Grand Prix, og oppnådd musikalsk anerkjennelse som seriøse og dyktige musikere, og de liker å engasjere og fenge sitt publikum. Og publikum omfavner og elsker Rolffa!

 

Hjemmeside: www.rolffa.com  
Facebook: www.facebook.com/rolffa
Twitter: twitter.com/rolffa
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCwHKf9jXSy5atEyIUU53GCQ
Myspace: www.myspace.com/rolffamusic

← TILBAKE TIL ARTISTER