SOULSISTER

– EN spektakulær reise inn i soulens verden

Det ligger an til en heftig aften med glitter, glam og soulfylt balsam for øregangene. I mai inntar sju kvinnelige musikalske fyrverkeri Café Rampa med forestillinga «Soulsister». Med et låtrepertoar bestående av klassikere og hits – udødeliggjort av internasjonalt kjente rock-, blues- og soulartister – vil damene invitere seg inn i sjela din med låter som Aretha Franklins «Think», Eurythmics «Sisters Are Doin’ It for Themselves» og Ella Fitzgeralds «Cry Me a River».

– Dette blir en annerledes opplevelse. Mye trøkk, mye show! En må våge å glitre litt på scenen, våge å ta den «helt ut», sier Kristin Håkonsdatter Sjøberg; idémaker, arrangør, regissør og primus motor for prosjektet som samler noen av Trøndelags ypperste kvinnelige vokalister og musikere. – Vi er sju temmelig ulike damer, både hva gjelder alder, artisterfaring, musikkstil og -utdannelse. Den yngste er 22 år, den eldste 51. Men sammen er vi souldynamitt!

26. og 28. mai entrer Kristin og hennes musikalske soulsøstre scenen på Rampa. Publikum får rikelig med fengslende visuelle opplevelser. Men det er likevel det musikalske som står i fokus når denne soulhyllesten finner sted i Hommelvik. Konserten består av acappella-låter, jazz, pop, cover og eget fra den enkelte sanger.
 

De sju soulsøstrene

Kristin Håkonsdatter Sjøberg – sang, regi og idé: Debuterte som toåring med sin far, Håkon Renanger. Som Chris Candy turnerte hun landet rundt. Var med i rockbandet Blonde On Blonde. Har samarbeidet med Marius Müller, Ole I’Dole og The Gang. Leverte musikk til filmen «Hard asfalt». Har bodd 25 år i Sverige, der hun drev med visepop og produserte flere oppsetninger. Utdannelse innen rytme, barneteater og kultur.

Bente Smaavik Borge– sang: Midtnorsk rocks førstedame. Lang, musikalsk fartstid siden debuten med punkbandet Per Kleppe og Skattesnylteran i 1978. Har vært med i band som Perfect Crime, Blonde On Blonde, Four Jets og BS On The Rocks. Har sunget med artister som Bernie Marsden, Joe Lynn Turner, Tony Carey og TNT. I dag godt etablert soloartist med flere utgivelser bak seg, og nytt album på gang.

Chelsea Michelle Wold – sang: Over tjue års erfaring som utøvende musiker, både på egen hånd og som medvirkende på andre artisters prosjekt. Har prøvd seg innen mange sjangre. Ga ut soloalbumet «Treasures» i 2012, der hun blant annet har med seg Tony Levin på bass. Ga ut singelen «Vennskapskjærlighet» i 2014.

Trude Bekkavik – sang og keyboard: Medlem i ska/pop/rock-bandet SKA-frika, som vokalist og låtskriver. Ble trøndersk mester i pop med dette bandet i 2009. Har siden 2012 vært med i Dag Ingebrigtsens band, som keyboardist og korist. Har i den anledning også spilt med Torstein Flakne og Kee Marcello. Har nærmere 400 konserter på merittlista. Jobber til daglig som kulturskolelærer.

Astrid Rennemo – bass: Har utøvende master i rytmisk musikk. Jobber som pedagog og frilansmusiker. Har deltatt i prosjekt med blant andre Jan Magne Førde, Ernst Wiggo Sandbakk, Hans Bollandsås, Dr. Bekken og Torstein Flakne. Har erfaring som teater- og revymusiker.

Tora Dahle Aagård – gitar og sang: Gikk musikklinja ved Olav Duun vgs i Namsos. Jobber som frilansmusiker og –skuespiller. Starta i 2011 bandet Bad Influence, som ble nordtrøndersk mester i rock året etter. Bandet er i vår aktuelt med sin andre utgivelse. Har hatt hovedroller i musikalene «Kongen av luftslott» og «Vinsjan på kaia». Gitarist i SKA-frika.

Inga Rennemo Johansen – trommer: Utdannelse fra jazzlinja ved NTNU, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Det Jyske Musikkonservatorium. Har arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen. Erfaring fra flere ensembleprosjekt, både innen revy og musikk. Har spilt og turnert i ulike bandkonstellasjoner, blant andre med Barkjuk og Latinga. I dag lærer ved Nord universitet, kordirigent og Rikskonsertene-medarbeider.