SLADE Picture Hi Res (large).jpg

Slade

My oh my! Vi sier bare Come on feel the noize, folkens! Vi legger nå ingen ringere enn Slade til på 2018-plakaten!

Slade er et av de største bandene fra glamrockens gylne dager, med 17 hits på Storbritannias Top 20 mellom 1971 og 1976, der 6 av dem gikk helt til topps, og bandet blir av rekordsamlingen British Hit Singles & Albums ranket som Storbritannias mest suksessfulle 70-tallsband. Gjennom 70-tallet rullet de ut hit etter hit, som blant annet «Merry X-Mas Everybody», «Cum On Feel The Noize», «Mama Weer All Crazee Now», «Cuz I Luv You», «Skweeze Me Pleeze Me», og «Far, Far Away», og gjorde sin helt egen lille gimmick av å konsekvent «feilstave» låttitlene sine.

Med hit etter hit, sin spesielle sound og sine eksentriske sceneantrekk var Slade på 70-tallet absolutt alt et glamrockpunkband skulle være, og en hel rekke av de skikkelig store legendene som Nirvana, Sex Pistols, The Clash, Kiss, Twisted Sister, Quiet Riot, Cheap Trick og Oasis oppgir Slade som en av sine største inspirasjoner og forbilder. Litt gøy synes vi, siden vi har Dee Snider fra Twisted Sister på samme scene i år.

 Slade brukte siste halvdel av 70-tallet på å ikke lenger bare turnere UK og Europa, men på å erobre Amerika og både publikum og hitlistene «over there». De flyttet til USA og la Amerika for sine føtter, og kom i noen få år kun tilbake til UK for tv-opptredener og businessformaliteter. Noe som lot det britiske publikum nesten glemme hele Slade, helt til Ozzy Osbourne i siste liten kansellerte sin headlinerkonsert på Reading-festivalen i 1980, og Slade ble overtalt til å ta plassen hans. Det de på forhånd trodde skulle være en farvelkonsert ble derimot starten på en ny æra av popularitet og hits. Gjennom 80-tallet fikk vi låter som «My oh My», «Run Runaway», « All Join Hands» og «We`ll Bring The House Down».

Slades låter har naturligvis, som alle store bands låter, også blitt covret opp og i mente, der kanskje Quiet Riots versjoner av« Cum On Feel The Noize og «Mama Weer All Crazee Now er de aller mest kjente.

Det kuleste, etter vår personlige mening, er at Slade aldri har forsvunnet fra musikkbildet. De har vært der i bakgrunnen, de har hatt låter med på alskens samleplater, «Merry X-Mas everybody spilles på høy rotasjon hver advent, og seriøst - alle elsker når noen setter på en Sladelåt eller to på nachspielet!

Denne konserten burde så absolutt mette de rockesultne, tilfredstille de langhåra gæmlisene og kakke liv i rockefoten på de som surmuler over pop og pulemusikk - for her blir det ROCK! Selv om vokalisten Noddy Holder gikk av i 2005 er det ingenting i hele verden å bekymre seg for. Han er nemlig erstattet med ingen ringere enn Mal McNulty - vokalisten fra Sweet (Hey, Ballroom Blitz anybody?) - og Slade holder fortsatt koken så det ryker av dem! Så langt vet vi at Midnattsrocken og Sweden Rock er Slades eneste skandinaviske gigs sommeren 2018, og hvis du ikke synes at det er litt fett har du ikke peiling på rockehistorie. Her kommer Sweet Slade, og det er rett og slett jævla sweet.

 

 

Hjemmeside: www.slade.uk.com
Facebook: www.facebook.com/OfficialSladeBand/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Qu_ozjAu_vM

← TILBAKE TIL ARTISTER