sofia4-607x810.jpg

 

Sofia Jannok

Hun er engasjert, hun er samisk, hun er energisk!
Hun er Sofia Jannok, opprinnelig fra Gällivare i Nord-Sverige, og mange husker henne kanskje fra den unge duoen «Sofia och Anna» og deres låt «Čalmmit» fra tidlig 2000-tall. Nå er hun 35, og mye har skjedd i Sofia Jannoks karriere siden årtusenskiftet, og hun har siden da blitt kjent som både artist, sanger, låtskriver, radiovert, skuespiller og aktivist som forkjemper og talsperson for miljøvern, antirasisme og urfolks rettigheter.
Hun har svært viktige og aktuelle tema på agendaen, noe som reflekteres i musikken hennes, som er sterk, tematisk, virkelig, emosjonell og nær.
Hun synger hovedsakelig på samisk, men bruker også både svensk og engelsk for å fremme sine budskap. Selve musikken er dynamisk og progressiv, med gode beats og positive poptoner, ispedd litt jazzaktig tilnærming og kraftfull joik.
Sofia Jannok er en internasjonalt anerkjent musiker, og har vunnet internasjonale priser i tillegg til å ha mottatt nomineringer til og priser fra en lang liste svenske priser, blant annet Grammis som er den svenske versjonen av vår Spellemannspris.
Jannok hører definitivt musikalsk til i samme gate som vår egen Mari Boine. En viktig, banebrytende og sterk samisk kvinne med solid musikalsk kvalitet og tyngde. Vi er stolte av å kunne presentere denne artisten!

 

Hjemmeside: www.sofiajannok.com
Facebook: www.facebook.com/sofiajannok
Instagram: www.istagram.com/sofiajannok
Twitter: twitter.com/sofia_jannok
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfOlIoHZGJJuBzqjtP1orOA

← TILBAKE TIL ARTISTER