KariBremnes_PhotoStianAndersen_preview.jpeg

Ka? Karsji?? KAAAAA?!? Kaaaarsji Brsjæmmnæss???

Jepp! Vi har den ære av å annonsere at selveste Kari Bremnes, dronningen av melankolsk, hjertegod, varm, ettertenksom og dyp visesang setter sine lange, slanke, vakre gaselleben på vår scene for å dele sine sanger med oss gjennom sin gjennomborende vakre stemme. Og når dronningen gir audiens, har vi altså bare med å se hvilken ære det er, og dukke ydmykt opp for å hylle henne.

Med seg i bagasjen har hun «Det vi har», som er det etterlengtede albumet som kom ut i september 2017, hele fem år etter forrige album «Og så kom resten av livet». Albumet markerer også at det er 30 år siden solodebuten.
«Det vi har» er et vakkert album; sterkt, sant og sårt. Noe man kan si om Kari Bremnes’ musikk på generelt grunnlag. Det ER sterkt, det er sant og det er så sårt at det river i hjertet på en litt sånn godvond måte når Kari synger om de enorme tingene, om de ørsmå detaljene eller både de gode og trygge eller de vonde og nakne sannhetene i livet. Bare tenk på låter som Københavnerkneipe, Hurtigrute, E du nord, En elsker i Berlin, Togsang, Sang til byen, Fantastisk allerede, Litt happiness kan ikkje skade, Gåte ved gåte eller Fiola.

Kari Bremnes kommer fra Svolvær i Lofoten, hvor hun vokste opp i en særdeles musikalsk og kunstnerisk familie der alle skrev dikt og tekster, laget melodier, behersket flere instrumenter, sang, tegnet og malte. Kari var svært tidlig influert av særlig storebror Olas favorittmusikk, og nevner selv Joni Mitchell, Frank Zappa, Donovan, Leonhard Cohen, Bob Dylan,  Simon and Garfunkel, The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd og Fairport Convention som noen av sine tidligste påvirkninger.
Selv dro hun hjemmefra og endte opp med å ta universitetsutdannelse i nordisk, historie og teatervitenskap før sangene som «sto i kø i hodet» endelig måtte ut, og 1986 ble ifølge henne selv vendepunktet da hun gikk i studio. Og i 1987 kom da altså babyen, albumet «Mitt ville hjerte». Hun fulgte opp i 1989 med «Blå krukke», og har fortsatt å følge opp med samme kvalitet, kanksje til og med bedre og bedre for hver gang. Hun startet med å sette musikk til andres poesi, fortsatte med å samarbeide med blant annet brødrene for å skrive tekster, og har med tiden utviklet seg til å skrive alle sine egne tekster siden hun tross alt er en fortreffelig tekstforfatter og låtskriver.
Kari Bremnes er, likt sine brødre, foreldre, nieser og nevøer, multikunstner som i tillegg til sin egen musikk har spilt teater og cabaret, og samarbeidet med en rekke andre musikere som har resultert i blant annet plater sammen med brødrene der de tolker farens lyrikk og har gitt oss låter som «Grågåsa» og «Folk i husan», medvirkning på norske tolkninger av Leonard Cohens låter der hun bidrar med sine vakre tolkninger av «Everybody knows» (Alle veit jo det) og «Famous blue raincoat» (Gikk du noen gang fri?).
Hun har mottatt Spellemannsprisen tre ganger, vært nominert ni ganger, vunnet kulturpriser og ærespriser, fått rullet seksere etter seg hver gang musikkanmeldere har gått gjennom hennes nyslupne album, og er virkelig dronningen av norsk visesang.

Så, ta med lighter. Ta med kjæresten. Ta med hjertesmerten. Ta med gleden. Ta med kleenex. Ta med hva du vil, men sørg for å dukke opp til dette. Her blir det garantert latter, tårer, smil, følelser, gjenkjennelse, overraskelser og en himmelsk nydelig konsertopplevelse av den typen der følelsen varer og varer og varer…
 

Hjemmeside: www.karibremnes.no
Facebook: www.facebook.com/karibremnes
Instagram: www.instagram.com/karibremnes
Twitter: twitter.com/karibremnes
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCewbFoetNqMtqCRMhqbXz2A/featured

← TILBAKE TIL ARTISTER