LITA FORD

Den amerikanske artisten og låtskriveren Lita Ford regnes som en av verdens beste kvinnelige hardrockgitarister, og hun har vært en del av hardrockeliten siden hun var med på å starte opp et av 70-tallets råeste jenteband, The Runaways, sammen med blant annet Joan Jett. The Runaways var det aller første jentebandet innen rock som hadde store hits og solgte til platina, og noen av deres mest kjente låter er "Cherry Bomb", "Hollywood" og "Queens of noise". Etter at bandet ble oppløst i 1979 gikk Lita Ford videre med egen solokarriere, og hadde store hits gjennom åttitallet og starten av nittitallet med blant annet låtene "Kiss me deadly", "Playin' with fire" og "Fire in my heart", "Gotta let go" samt duetten "Close my eyes forever" med Ozzy Osbourne

Fra midt på 90-tallet har det vært stille fra Lita Ford, men fra 2008/2009 har det jevnlig kommet lyd fra artisten, og i 2012 gjorde hun comeback med albumet "Living like a Runaway", turnerte med bandene Def Leppard og Poison, og ga i 2013 ut livealbumet "The Bitch is Back - Live". Hennes niende studioalbum "Time Capsule" kom i 2016.

I 2013 spilte hun i Norge for første gang siden 1988, og nå gjester hun altså Lakselv og Midnattsrocken! Hun har med seg et solid band, og vi venter oss et fyrverkeri av hardrock, glam, hår og heftige gitarsoloer!

← TILBAKE TIL ARTISTER