IMG_3164.JPG

KEVIN BOINE

Etter fjorårets suksess der det var smekkfullt av elleville fans foran scenen da Kevin Boine spilte først på lørdagskvelden, kunne vi ikke annet enn å invitere ham tilbake til årets festival. Denne gangen skal han få avslutte den første kvelden, og vi forventer intet mindre enn stinn brakke og stormende jubel, og allsang av full hals.

Kevin er født i 1993, og kommer opprinnelig fra Tana. Han bor nå i Hammerfest, og har nylig tatt steget fra å ha heltidsjobb og være deltidsmusiker, til å være musiker på heltid. Dette synes vi er veldig spennende, og vil gjerne bidra til å løfte denne flotte artisten som representerer ung, samisktilhørende musikk på slik en flott og tidsriktig måte. Vi har derfor ikke bare booket ham til årets festival, men også inngått et helt spesielt samarbeid med Kevin, som har skrevet, komponert og spilt inn en helt spesiell låt på bestilling fra Midnattsrocken. Vi har store og spennende planer for denne låtens framtidige liv, men aller først gleder vi oss sinnsykt mye til å presentere babyen vi har fått med selveste Kevin Boine!
 
Hvor enn Kevin Boine spiller live, blir det garantert masse liv og super stemning. Ikke bare er han kul og karismatisk og selv full av liv, men låtene hans har en nærmest magisk effekt på folk. De treffer liksom nerven i både Finnmarkskjærlighet, samisk tilhørighet, feststemning og rap, og gir en fantastisk mix som treffer rett i sjela til både lillebror, storesøster, mor og far, og bestemor, som alle synger med og koser seg.
Og det er ikke bare live han slår an, altså. Låtene fra denne lokale Finnmarksrapperen og hitmakeren er helt klart enormt populære over stereoen også. Han har nå over 20 millioner streams av låtene sine, og har mottatt både gull og platina for låten «Drømmeland», som var hiten som virkelig satte fart på karrieren hans.  På samme vis som vår andre rapper på årets plakat, Cezinando, startet Kevin Boine veien mot en musikerkarriere tidlig i tenårene. Han begynte å lage låter allerede som trettenåring, og har jobbet sammen med andre, etablerte artister, lagt ut videoer på YouTube, tatt spillejobber i øst og vest, og virkelig jobbet seg opp og fram og fortjener all den kreden han har opparbeidet seg som seriøs musiker. I 2015 deltok han i Norske Talenter, fikk utrolig bra tilbakemeldinger fra dommerne hele veien, og kom helt til semifinalen før han dessverre gikk ut til gamle og nye fans’ store fortvilelse. Fansen elsker Kevin Boine, og Kevin Boine elsker sine fans. Han er en sånn artist som gir alt på scenen, men også tar seg tid til å ta vare på sine fans og bruke tid på dem både «på gata» og ved å bruke tid på å svare på sosiale medier, ha livesendinger med chat, gi bort merch og generelt være en skikkelig hyggelig fyr. Vel møtt til konsert, dette kommer til å bli så gøy!

← TILBAKE TIL ARTISTER