DEE SNIDER © Tim Tronckoe 2015.jpg

DEE SNIDER

of the legendary Twisted Sister

Da Twisted Sister gjestet Midnattsrocken for noen år siden, var det en gigantisk suksess. Ikke bare for publikum, men også for medlemmene i glam metal-bandet, som hadde det alldeles konge på Brennelvneset. Dee Snider var dypt fascinert over stedet, naturen, stemingen, drikkingen, og oss fullstendig elleville mennesker, og derfor har vi invitert ham tilbake - og han har takket ja! 
Han kommer riktignok som soloartist, men repertoaret hans består i all hovedsak av Twisted Sister- materiale vi alle simpelthen digger, han er definitivt samme gærningen som vi ikke kan annet enn å elske, og det er så absolutt Dee Snider som ER Twisted Sister selv om bandet dessverre ble oppløst i 2015 etter at trommisen døde. 
Bandet Twisted Sister ble dannet i 1972, men det var ikke før Dee joinet dem i 1976 at bandet fikk noen nevneverdig suksess. Han var, er og blir frontfiguren vi alle kjenner, og det er han som har skrevet alle av låtene deres. Snart etter Snider kom med, kom kjente låter som «I'll Never Grow Up Now» og «Bad Boys of Rock'n'Roll», EPen “Ruff Cuts” og endelig albumdebuten Under The Blade. Etter dette begynte det virkelig å rulle for Twisted Sister, og de fikk platekontrakt med Atlantic og ga ut suksessen You Cant Stop Rock n Roll som ga dem oppmerksomhet fra Monsters of Rock, Top of the Pops og den nystartede musikkanalen MTV.

Det helt store gjennombruddet kom dog i 1984 da de slapp albumet Stay Hungry med de desidert mest kjente låtene “We’re not gonna take it” og “I wanna rock” som vi vedder minst en t-skjorte på at alle kommer til å kauke med på så høyt de bare klarer. 
Vel - I do wanna rock. Do you?

For anledningen anbefaler vi dokumentaren “We are Twisted Sister” som ligger blant annet på Netflix. Helt vidunderlig underholdning, og en fabelaktig oppkjøring til konsert!

 

← TILBAKE TIL ARTISTER