Cezinando1_Foto_Maria Pasenau.jpeg

Cezinando

Det er med stolthet og glede vi kan presentere P3-yndlingen og Spellemannsprisvinneren Cezinando.
Cezinando, folkens!! Han kommer hit, til oss på Midnattsrocken!
 Rapperen som i løpet av et par år har vunnet både Urørtfinalen, to P3-gull og fått Spellemannspriser to år på rad, er en sånn artist som skiller seg ut i mengden med sine sterke, nakne tekster som nå skal få runge utover Brennelvneset og Porsangerfjorden.

22-årigen fra Oslo, Kristoffer Cezinando Karlsen, dukket opp allerede i 2012 med EP-en «Cez 4 Prez» og hadde allerede oppnådd anerkjennelse innad i rap- og musikkmiljøet etter å ha deltatt i rapdueller og vært med i Jaa9 og OnklPs Gatekunst-prosjekt som introduserte unge rap-talenter.
To år etter EP-debuten, i 2014 da han var 18 år gammel, kom albumdebuten «framtid:sanntid» som fikk vanvittig bra omtaler der han ble sammenliknet med noen virkelig store amerikanske rappere.
To år etter vant han Urørtfinalen 2016 med låta «€PA», som fikk heavy rotation på radio, og Cezinando begynte å bli et kjent navn. Da han samme år fulgte opp Urørt-suksessen med albumet «Barn av Europa» begynte ballen for alvor å rulle for den unge rapperen med den originale stilen. Albumkritikkene i musikkpressen var enstemmig fantastiske, og også et langt større publikum enn før omfavnet og hyllet musikken hans. I november samme året vant han P3-Gull for både årets nykommer, og juryens begrunnelse for sistnevnte var «Cezinando har på kort tid markert seg som en helstøpt og nyskapende artist. Som lyriker er han formidabel, der han sammenblander vittige og viktige tekstlinjer på lekent vis. Med en imponerende tilstedeværelse på scenen og i studio, har han fått et solid tak på mange unge mennesker. Han utfordrer og utvikler rapsjangeren ved å utfolde seg kreativt på flere områder og klarer samtidig å være troverdig. Cezinando er en artist som har alt det som skal til for å kunne markere seg ytterligere i lang tid fremover
I 2017, til Spellemannsprisen 2016, var Cezinando nominert til tre Spellemannspriser, og vant to av dem. Da albumet «noen ganger og andre kom» og låten «Håper du har plass» gikk til topps på listene, ble Cezinando for alvor et allment kjent navn. Han vant P3-gull for andre år på rad, denne gangen for årets låt. Til Spellemann 2017 som ble delt ut i februar i år, var han nominert i hele fire klasser, og stakk av med to av prisene i tillegg til at produsenten av «Noen ganger og andre» vant prisen for årets produsent.

«Håper du har plass» ble virkelig en av de store låtene i 2017, og den har virkelig truffet og betydd mye for veldig mange lyttere, og blitt sammenliknet med OnklP sin «Styggen på ryggen» som for noen år siden ble en slik låt som tilhører alle fordi den sier noe som er så felles for alle og likevel så sårt og privat. Det er nettopp dette Cezinando gjør i sine tekster – han setter ord på sånne såre, private og basale følelser på en slik brilliant og fengende måte som gjør at man bare må digge ham.
Vi tror at denne konserten virkelig kommer til å bli et av de store høydepunktene på Midnattsrocken 2018. Et av de øyeblikkene som kommer til å gå inn i historiebøkene og huskes av alle.
Velkommen skal du være, dette vil du ikke gå glipp av!

← TILBAKE TIL ARTISTER