AQUA

Aaah, hvem har vel ikke minst ett minne om minst én av Aquas låter? 

Dette dansk-norske eurodance-bandet som slo igjennom med et brak med landeplagen «Barbie Girl» i 1997, og i løpet av kort tid toppet listene i Europa, UK, USA, Canada og Australia, var overalt på radio og tv, drev folk til det glade vanvidd med sin «Barbie Girl» uavhengig av om de digget eller ble provosert av sangen, eller bare fikk den på hjernen med jevne mellomrom, hadde en enorm suksess og popularitet i hele verden sist på nittitallet og i overgangen til 2000-tallet. 

Aqua oppsto formelt sett i 1996, men hadde allerede eksistert som Joyspeed siden 1989, dannet av Søren Rasted og Claus Norreen som også fikk med seg René Dif. I 1993 kom Lene Nystrøm inn i bildet, men det var ikke før i 1996 da de utformet og spesialiserte sin gjenkjennelige «bubblegum pop»-sound, signerte kontrakt med Universal og endret navn til Aqua, at suksessen virkelig startet. 

Deres første singel var «Roses Are Red» høsten 1996, som gikk rett inn på listene, solgte til platina og ble nominert til «Best Danish dance act». Den neste singelen, «My Oh My» solgte til gull på seks dager, og knuste alle tidligere danske salgsrekorder, og fikk Universal til å virkelig ville satse på Aqua. I mars 1997 kom debutalbumet «Aquarium», som inneholdt de to første singlene men også den tredje singelen «Barbie Girl» som ble lansert et par måneder senere. Låten ble så populær i Europa at den ble lansert i hele verden høsten 1997 sammen med resten av albumet, og fulgt opp med neste storhit «Doctor Jones», og enda en singel «Turn Back Time» som var med i soundtracket til filmen Sliding Doors og dermed ble spilt mye på både radio og tv i store deler av Europa og USA. 

Aquas andre album «Aquarius» kom tidlig i 2000 etter litt stillhet fra Aqua i 1999, og den første singelen «Cartoon Heroes» nådde raskt førsteplass på hitlistene i Danmark og gode plasseringer i resten av Europa og i Australia, og blir kanskje aller best husket for den spesielle videoen. 

Andre singler fra albumet var «Bumble Bees», «Around the world» og «We belong to the sea» som alle gjorde det nokså greit, og var populære blant Aquas fanbase. Albumet solgte ikke i nærheten av hva det første albumet gjorde, men gjorde de likevel godt nok til å for eksempel selge til dobbel platina i Norge. 
I 2001 ble bandet oppløst, men de kom sammen igjen i 2007 for å feire tiårsjubileum for lanseringen av «Barbie Girl», slapp i 2009 en best of-plate med tre nye låter, turnerte store deler av Europa, og i 2011 kom deres tredje album «Megalomania». I 2012 turnerte de Australia, og gikk igjen hvert til sitt etter turneen. 

I 2016 annonserte de at de skulle spille «minst ti konserter» som en del av «We Love The 90s», men denne gangen uten Claus Norreen som uttalte at han hadde endret sitt musikalske fokus siden sist. 

2017 markerer 20-årsjubileum for «Barbie Girl», og Aqua feirer med å turnere Skandinavia. 

Aqua har solgt svimlende 34 millioner album på verdensbasis, turnert så godt som i alle verdens hjørner og nå kommer de altså til toppen av verden – til Lakselv og til Brennelvneset! Vi forventer et forrykende show med enormt oppmøte foran scenen, vi forventer å slå alle tidligere rekorder for allsangfaktor og vi forventer en konsertopplevelse som allerede på torsdag legger lista høyt for de neste dagene!

← TILBAKE TIL ARTISTER