Di derre

Di derre

 

 

Bandet, med Jo Nesbø i spissen, var selve lyden av klassisk norsk nittitalls-pop. Kjent for allsangfavoritter som ”Jenter”, ”Rumba med Gunn» eller ”90-meters-bakken”. Frontfigur Jo Nesbø ble som alle vet med tiden vår største og mestselgende forfatter.

I 2013 kom bandet tilbake med et smell og slapp dobbeltalbumet «Historien om et band» som inneholdt tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Låta «Syk» ble en umiddelbar Di derre-klassiker. Albumet «Jenter & Sånn» ga Di derre det definitive gjennombruddet i 1994, og solgte hele 190.000 eksemplarer. «Jenter» er for øvrig til dags dato den mest spilte låta på P4.

Senere stadfestet bandet sin popularitet med album som «Den derre med Di derre», «Gym» og «Slå meg på». Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i 2013. I hans sted blir Unni Wilhelmsen å se. At de aldri har spilt på Midnattsrocken er en gåte, men det gjør vi noe med. Til sommeren kan du være med å synge allsang på Brennelvneset til «Jenter som kommer».